ZakupiÂłem coÂś takiego. Kolor zielony (OD)
Formalnie to replika torby na minĂŞ claymor, ale ja jÂą stosujĂŞ jako zasobnik montowany na tyÂł kamizelki (plecak, to przesada, raczej taki duÂży utility pouch)

fota: specshop.pl
cena 59 zÂł
Mo¿na kupiÌ w wielu ró¿nych miejscach/sklepach internetowych.
Wymiary: 28 x 21 x 12 cm co daje pojemnoœÌ ok 7 litrów, pasek do noszenia na ramieniu (zdejmowany), wiêc mo¿e s³u¿yÌ za chlebak.
MateriaÂł to nylon o bardzo gĂŞstym splocie.
Jest jeszcze wiêksza (szerokoœÌ 35 x 25 x 15 cm, cena 80 z³), ale jest za szeroka do tylnej czêœci kamizelki - ta ma bowiem 30 cm szerokoœci. Monta¿ na pionowe taœmy systemu molle/ciras. Na zewn¹trz te¿ s¹ taœmy, czyli jakby by³a potrzeba, to jeszcze coœ na zewn¹trz mo¿na przytroczyÌ (od czo³a lub pod spodem torby).
£adnie siê wpasowa³a na plecy kamizelki. Wewn¹trz znajdujemy dwie ma³e kieszonki na jednej œcianie oraz jedn¹ du¿¹ zamykan¹ patk¹ na drugiej.No i oczywiœcie du¿a przestrzeù w œrodku.
W maÂłych idealnie mieszczÂą sie np. PMR-ki, opatrunek, maÂła lornetka, batony energetyczne, itp.
W wiĂŞkszej kieszonce na Âścianie noszĂŞ zÂłoÂżone ponczo.
W przestrzeni g³ównej...co kto potrzebuje na kilka-kilkanaœcie godzin (np. zapasowe kulki lub magi, mena¿ka, alumata, skarpetki, jedzenie, bluza termiczna, czy tego typu rzeczy).
TestowaÂłem na LW3 - sprawdziÂło siĂŞ. Polecam pod rozwagĂŞ.