No ale to jest w³a¶nie kamizelka z rodziny chest rig....Do niej w³a¶nie mia³em w±tpliwo¶ci, które wy³o¿y³em powy¿ej. Pozostajê przy propozycji dopracowania tych kamizelek co mamy.
Poni¿ej zestaw, którego ja u¿ywam:
1. ³adownica podwójna do M16 (w przypadku magów do m-ek wchodz± dwa, w przypadku G3 1szt). Maj±c G3 mia³em 1 tak± podwójn± i dwie pojedyncze. Czyli w sumie mog³em mieæ zapas 4 magów + 5 w replice. Dawa³o to w sumie 350 kulek (przy mid capie jak, realcap to robi siê hardcor - bo to w sumie daje 100 kulek, ale to raczej ekstremalna sytuacja).
Produkcja Condor (za
www.specshop.pl )
Condor - Double M4, M16 Pouch - Zielony OD, cena: 50,00z³
2. ³adownica pojedyncza do M16 (uwagi jak wy¿ej)
cena: 35 z³
W sumie mo¿na kupowaæ jak siê chce np 4x1, 2x2, itp. generalnie trzeba pamiêtaæ ¿e na przodzie kamizelki, z wygodnym dostêpem da siê zamocowaæ po dwie na ka¿d± stronê.
2. Utility pouchMam dwa. jeden poziomy, a drugi pionowy. Poziomy jest wiêkszy, pionowy formalnie to apteczka (w ¶rodku gumki przytrzymuj±ce na ¶ciankach). W poziomym noszê: okulary, 3 ³adowarki (czyli 300 kulek), szmatke czerwon±, batoniki 2 szt, scyzoryk, krzesiwko, mokre chusteczki, trochê linki spadochroniarskiej - 3-5 metrów. Jest jeszcze miejsce na np. bateriê, dodatkowe ³adowarki.
W mniejszym: banda¿, opatrunek wojskowy, lightstick, d³ugopis, plastry. Jest jeszcze miejsce.
to jest Condor, cena 50 z³,
ale za 30 z³ mo¿na kupiæ innej firmy (Helikon). Niestety ró¿ni± siê odcieniem od Condora (ja tak mam).
Pionowa i pozioma Helikona
Helikon obie po 30 z³
Kolor na fotkach przek³amany. S± zdecydowanie zielone, ale ja¶niejsze ni¿ np. ³adownice Condora.
3. Nó¿ MoraSzwedzki u¿ywany przez wojsko. Nie jest bojowy, ale u¿ytkowy - bardzo dobry. Umie¶ci³em go miêdzy ³adownic±, a pouchem, w ta¶mach kamizelki. Pomimo, ¿e pokrowiec sztywny to mo¿na go zmy¶lnie przeple¶æ i nie wypadnie.
allegro.pl 32 z³
4. Plecy kamizelki puste, ale tam przychodzi
torba z miwo.
www.miwomilitary.pl cena 80 z³ lub 95 z³ (zale¿y od materia³u polieter - cordura)
Pojemno¶æ 7 litrów. Wchodzi np. linka 30 m, ciuch na przebranie, jedzenie, mój ¶piwór :-), alumata po z³o¿eniu w kostkê, poncho i parê innych rzeczy spokojnie, bo torba ma komin rozwijany tak jak w plecaku.
5. Pas modularnyBardzo dobrze wszystko stabilizuje i kamizelka niejako na nim "stoi". Wa¿ne, ¿eby z g³ow± i porz±dnie poprzeplataæ troki z do³u kamizelki i u³o¿yæ dobrze pas zanim siê go przypnie. Najlepiej na pod³odze roz³o¿yæ, poprzesuwaæ, wyrównaæ koñce, itp. Poniewa¿ kamizelka z przodu nie ma troków doda³em pociêty trok zielony za 5 z³. W efekcie dobrze sie trzyma - równie¿ z przodu kamizelki.
,
www.vest.pl , 37 z³
Na pasie mam te¿ ³adownicê du¿± na mianierkê. £adownica jest ta stockowa, i mnie wkurza. Wymieniê j± na co¶ takiego:
specshop.pl, 45 z³
Szwedzi, przy krótkich akcjach u¿ywaj± samego pasa a na nim przypinaj± ³adownice